< ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΟΙ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΟΙ


18-04-2020 16:41:12 | Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Μαρίνας

Το μεγαλύτερο θαύμα. Το θαύμα των θαυμάτων. Είναι η Ανάσταση του Χριστού. Η Ανάσταση του είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο στηρίζεται η Εκκλησία του Χριστού, ο χριστιανισμός το επίκεντρο της πίστης και της ζωής μας. Ο άξονας περιστροφής του μεταμορφωμένου κόσμου . Γεγονός πρωτοφανές μεταξύ των γεγονότων που είδε μέχρι τότε και ζει μέχρι σήμερα όλος ο κόσμος.

Η Ανάσταση του Χρίστου είναι ταυτόχρονα ιστορικό , υπαρξιακό , εσχατολογικό γεγονός αλλά και μια πραγματικότητα.
Το θαύμα αυτό , ΄΄η εκ' νεκρών Ανάσταση του'' αποτελεί τη βάση του αιωνίου οικοδομήματος της χριστιανικής μας Πίστης.
'' Ει δε Χριστός ουκ εγήγερται κενόν άρα το κήρυγμα ημών κενή δε και η πίστης υμών'' ('Α Κορ. ιε, 14).
Με την Ανάσταση του Χριστού ανέτειλε , έλαμψε το άσβεστο φως , το οποίο φωτίζει και καθοδηγεί τον άνθρωπο από την και πρόσκαιρη παρούσα ζωή , στη μέλλουσα και αιώνια.

'' Ο ήλιος της δικαιοσύνης μετά τρεις μέρες ανέτειλε σήμερον και εφώτισε ολόκληρη την κτίση... εβλάστησε και γέμισε την οικουμένη με ευφροσύνη. Οι πύλες του Άδη ανοίχθησαν από τον Χριστό και οι νεκροί σηκώθηκαν... Ανέστη ο Χριστός και εχάρισε τάξη στον κόσμο, που βρίσκονταν σε αταξία και τον κατέστησε λαμπρόν. Ανέστη Χριστός και εχάρισε χαρά σε όλη την οικουμένη ... (Επ Κύπρου).

'' Νυνί δε Χριστός εγήγερται εκ' νεκρών , απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο'' ( 'Α Κορ. ιε' , 20).
Ημέρα δόξας Θριάμβου και χαράς είναι η Ανάσταση του Κυρίου. Μέγα γεγονός και αναμφισβήτητο . Το μαρτυρεί ο άδειος τάφος , οι μυροφόρες γυναίκες , οι στρατιώτες . Το επιβεβαίωσαν οι Άγιοι Απόστολοι, το υπέγραψαν με το αίμα τους οι ένδοξοι μάρτυρες . Το θεμελίωσαν με την διδασκαλία τους οι άγιοι Θεοφόροι Πατέρες και Διδάσκαλοι της εκκλησίας μας . Το εσφράγισαν με το βίωμα τους οι Όσιοι Ασκητές . Το εμπέδωσαν στην συνείδηση όλου του κόσμου τα αναρίθμητα πλήθη των ανθρώπων , το θείο νέφος των μαρτύρων , γνωστών και αγνώστων , οι οποίοι έζησαν μέσα στο φως της Αναστάσεως και ακολούθησαν με πίστη και συνέπεια το ζωοποιό και λυτρωτικό μήνυμα του Αναστάντος Χριστού.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε , ότι της Ανάστασης προηγήθηκε η Σταύρωση... Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού πρέπει να προσδιορίζει και την σταυροαναστάσιμη πορεία και ζωή όχι μόνο της εκκλησίας μας , αλλά και του καθένα από εμάς ξεχωριστά...

+ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ +